anapara.com

Ünlü ekonomistten ilginç tavsiye

cnbce.com sitesinde yer alan habere göre, Jakobsen, kişisel yatırım tavsiyesi vermeyi çok sevmediğini belirterek, kendisinin şu sıralar en çok altına yatırımını desteklediğini belirtti. Jakobsen, “Şu anda size satabileceğim 55 tane para birimi sayabilirim. Ama şu anda almak istediğim tek şey altın. Bugün size verebileceğim tek yatırım tavsiyesi altın almak olurdu. Çünkü onu daha değerli ya da değersiz hale getirmek için uğraşan bir merkezi bankası yok” dedi. 

Jakobsen son dönemde kendi kişisel yatırım portföyünden her ay yüzde 5’lik bir kısmı çıkarıp altın, maden ve gümüş gibi değerli metallere yatırım yaptığını da söyledi. Jakobsen, kişisel yatırım portföyünün yüzde 25’inin altın, maden ve değerli metal yatırımlarından oluştuğuna da dikkat çekti.

BEŞ YIL İLGİLENMEYECEĞİM TEK ŞEY DOLAR-EURO

Ünlü ekonomist, dolar ve Euro için yatırım tavsiyesinde bulunmayacağını belirtti. Jakobsen, “Önümüzdeki beş yıl boyunca ilgilenmeyeceğim tek şey dolar ve Euro olur” dedi. Ekonomist hem dolar hem de Euro’da beş yıl boyunca merkez bankalarının etkisiyle büyük dalgalanmalar beklediğini de ifade etti.

AMB KARARI İŞE YARAMAYACAK

Jakobsen, Avrupa Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı parasal genişlemenin işe yaramasını beklemediğini de söyledi ve Avrupa’da işlerin yoluna girmesi için ülkelerin kendi merkez bankalarının parasal genişleme adımı atması gerektiğini ifade etti. Ekonomist, ABD Merkez Bankası'nın da parasal genişlemede attığı ilk adım da başarılı olmadığını, daha sonra farklı adımlar attığını hatırlattı.

EURO DEĞERLENECEK

Jakobsen, Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişleme başlatmasının Euro'yu değerlendireceğini de belirtti.

DRAGHI İSTİFA EDEBİLİR

Jakobsen, AMB Başkanı Mario Draghi’ye yönelik, Aralık ayında yayımladıkları rapordaki öngörüsünü yineledi ve bu yıl AMB Başkanlığı'ndan istifa edebileceğini belirtti. Ekonomist, “İtalya’nın Mario Draghi’ye evinde ihtiyacı var. İtalya’da göreve gelebilecek en aklı başında kişi o gibi görünüyor” diye devam etti.

RUSYA’YA UZUN VADEDE OLUMLU BAKIYORUM

Ekonomist, toplantıda Rusya hakkında da öngörülerini paylaştı ve şöyle konuştu: “Rusya benim çok sevdiğim bir ülkedir ve uzun vadede olumlu bakıyorum. Çünkü Avrupa’nın Rusya’ya Rusya’nın da Avrupa’ya ihtiyacı var. Bu küresel ekonomideki en iyi evlilik. Rusya benim her zaman risk alabileceğim bir ülkedir.”

BITCOIN’E NÖTRÜM

Jakobsen, sanal para Bitcoin’le ilgili de konuştu ve bu yatırım aracına karşı nötr olduğunu ifade etti. Ekonomist, “Ben nötrüm ama temeli internet olan bir şeye güvenmem” dedi.

2015’TE DALGALANMA YÜKSEK OLACAK

Ekonomist 2015’te piyasalarda yüksek hacimli dalgalanmaların yaşanacağına da işaret etti ve şöyle dedi: “Örneğin Euro’da yüzde 2 gibi dalgalanmalar değil daha da fazlasını göreceğiz"