anapara.com

Erdoğan’dan flaş Rusya açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Öğretmenler Günü'ndeki resepsiyonda yaptığı konuşmadan satırbaşları şu şekilde: Türkmenlere yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bir savaş uçağına angajman kuralları içerisinde cevap verilmiştir. Uyarıya rağmen ihlali sürdürmüştür. Hava sahamıızı ihlal eden uçağa müdahale edildi. Türkiye'nin komşularıyla düşmanlığı söz konusu değildir.

Suriye'de daha kötü olayların yaşanmamasının sebebi Türjkiye'nin soğukkanlı tutumudur. Bayırbucak Türkmenleri'nin olduğu bölge DAİŞ'in olduğuı bölge değildir. DAİŞ'i vuruyoruz diyerek Bayırbucak Türkmenler'i vuruluyor. Esed rejimi ve onun desteklediği ülkelerin Bayurbucak Türkmenler'e olan saldırılarının amacını iyi biliyoruz. Amaç Esed rejimini ayakta tutabilmektir.

MİT TIR'ları Bayırbucak Türkmenler'ine gönderiliyordu. O TIR'larda silah olsa ne olacak olmasa ne olacak. Bugün de bölgede gerçekten çok zor şartlar altında mücadele eden kardeşlerimize yardım etmek için her türlü imkanı seferber ediyoruz. Bizim, Suriye halkının güvenli bir geleceğe kavuşmasından başka bir derdimiz yoktur. Türkmen kardeşlerime mücadelelerinde başarılar diliyorum.