anapara.com

İş dünyası ne dedi?

İş dünyası temsilcileri, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un vefatı dolayısıyla Koç ailesine taziyelerini iletti. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Sevgili dostum Mustafa Koç'un vefatını derin üzüntüyle öğrendim. Ülkemiz iş dünyası çok sevilen, yüce gönüllü ve çok kıymetli bir evladını çok genç yaşta kaybetmiştir" ifadelerini kullandı.

‘HEPİMİZ İÇİN BÜYÜK KAYIP’

Güler Sabancı, Mustafa Koç'un vefatı nedeniyle yayınladığı başsağlığı mesajında, şunları kaydetti: "Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı sevgili dostum Mustafa Koç’un vefatını derin üzüntüyle öğrendim. Ülkemiz iş dünyası çok sevilen, yüce gönüllü ve çok kıymetli bir evladını çok genç yaşta kaybetmiştir. Ekonomimizin ve sanayimizin gelişimine büyük  katkıları ve emeği olmuş  on binlerce kişiye istihdam yaratmış, vakıf çalışmalarında, toplumsal gelişmede örnek işler gerçekleştirmiş, uluslararası itibarı ile tanınmış sevgili Mustafa Koç'un genç yaşta aramızdan ayrılması hepimiz için büyük kayıptır."

İş dünyasının önde gelen kişilerinden Mustafa Koç'un vefatının kendilerini üzdüğünü belirten MÜSİAD Başkanı Olpak, mesajında "Başkanlığını yaptığı Koç Holding ile büyük başarılara imza atan Mustafa Koç, yaptığı yatırım ve faaliyetlerle de Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunmuştur. İş dünyasında önemli bir yeri bulunan Mustafa Koç'a rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim" ifadelerine yer verdi.

'GENÇ VE EN VERİMLİ DÖNEMİNDE KAYBETTİK'

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, derin üzüntü duyduklarını bildirdi. Mustafa Koç'un Türkiye'de geleneksel sanayi modelinden yüksek katma değerli üretim ve ihracat modeline geçişte büyük rol oynadığını aktaran Büyükekşi, "Ülkemiz ve ekonomimiz adına faydalı birçok şey yapabilecek iken, çok genç bir yaşta kendisini kaybetmemiz üzüntümüzü daha da artırıyor. İş dünyamıza, Koç ailesine ve Koç grubuna Türkiye İhracatçılar Meclisi ve şahsım adına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Mustafa Koç'u genç ve en verimli döneminde kaybetmenin acılarını büyüttüğünü belirterek, derin üzüntü duyduklarını kaydetti. Bahçıvan, "Sahip olduğu geniş vizyonla, ülkemize, ekonomimize, sosyal ve eğitim hayatımıza yaptıkları değerli hizmetlerle her zaman hatıralarımızda yaşayacak olan Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, ailesi ve Koç Holding camiasına sabır, metanet ve başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

'HERKESİN İYİLİĞİNİ İSTEYEN ÖZEL BİRİYDİ'

Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı da yayımladığı taziye mesajında şu ifadelere yer verdi: "Sevgili arkadaşım Mustafa Koç'un ani kaybının sarsıntısı ve derin üzüntüsü içindeyim. Genç yaşlarımızda başlayan dostluğumuz, başta TÜSİAD olmak üzere birçok iş örgütünde süren ortak çalışmalarımızla pekişti. Mustafa Koç, yetkin bir iş insanı, samimiyetle herkesin iyiliğini isteyen özel biriydi. Aramızdan ayrılışı, sadece Koç Topluluğu için değil, tüm iş dünyamız ve ülkemiz için büyük bir kayıptır. Sevgili Mustafa'ya rahmet, Koç Ailesine başsağlığı diliyor; bu büyük acılarını içtenlikle paylaşıyorum."

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan da "DEİK Yönetim Kurulu eski Üyesi ve Türkiye – ABD İş Konseyi TAİK eski Başkanı, ülkemizin önde gelen iş adamlarından sayın Mustafa Koç'un vefatını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, başta Koç Ailesi olmak üzere, tüm Koç Holding camiasına ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz" açıklamasında bulundu.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı ise iş dünyasının ve toplumsal hayatın değerli ismi Mustafa Koç'u genç yaşta kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Çuhacı, şunları ifade etti: "Koç Holding gibi bir emaneti teslim alarak uluslararası ölçekte Türkiye’nin gururu haline getiren Koç ailesinin üçüncü nesil başarılı iş adamı Mustafa Koç'u, hem iş yaşamındaki başarıları hem de sosyal hayata katkılarıyla her zaman anımsayacağız.

İşteki başarısının yanı sıra kazandıklarını Türkiye ile paylaşmayı hedefleyen Koç Grubunun sosyal sorumluluk projelerine de destek veren Mustafa Koç, yaptıklarından çok daha fazlasını yapmak istiyordu. Sadece Mustafa Koç'u değil onun ülkemize kazandırmak istediklerini de kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz."

‘TÜRK İŞ DÜNYASI ÖNEMLİ BİR DEĞERİNİ YİTİRDİ’

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca ise Mustafa Koç'un yaşadığı rahatsızlık sonucu vefat ettiğini anımsatarak, "İş Dünyası başarılı ve önemli bir değerini kaybetmiştir. Merhum Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır ve metanet dileriz" ifadelerini kullandı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu da "Hepimizin başı sağ olsun. Koç Grubu yarattığı katma değer ve istihdam ile Türkiye’nin lider kuruluşudur. Genç yaşında kaybettiğimiz Sayın Mustafa Koç’un kaybından doğan açık kolay kapanmaz" değerlendirmesinde bulundu. İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise Mustafa Koç'un vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, Türk iş dünyasının önemli bir değerini yitirdiğini ifade etti.

‘ÜLKEMİZE DEĞERLİ KATKILAR SAĞLADI’

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner ise "Ülkemizin önemli yatırımlarında imzası bulunan Koç ailesinin iş dünyasındaki başarılı temsilcilerinden Mustafa Koç beyefendiyi kaybettiğimizi üzüntüyle öğrendik. Hem iş yaşamına hem de ülkemize çok değerli katkılar sağlayan Mustafa Koç'a Allah'tan rahmet, ailesi, Koç