anapara.com

Paris saldırısı ile borsalar düşüşe geçti

Gelişen piyasa hisse senetleri, Paris terör saldırıları sonrası 6 haftanın en düşük seviyesine geldi.

Gelişen piyasa hisse senetleri, Paris’te meydana gelen terör saldırıları sonrası, yatırımcıların güvenli liman arayışıyla düştü.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Filipin hisse senetleri öncülüğünde altı haftanın düşüğünde seyretti. Asya havayolları hisseleri, Avrupa’ya uçuşların azalacağı endişesiyle düşerken, Hong Kong’da işlen gören Çin hisseleri ise marj yükümlülüğünün artırılmasının etkisiyle değer kaybetti. Gelişen piyasa paraları, Güney Kore wonu öncülüğünde zayıfladı. Taiwan doları tırmandı.

HİSSE FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Gelişen piyasalar endeksi haftalık en sert düşüşünü gerçekleştirdi

MSCI Gelişen Piyasalar göstergesi, Eylül ayından bu yana görülen en sert haftalık kaybını genişleterek, Hong Kong saatiyle 14:30’da yüzde 1.1 azalarak 811.76 puan seviyesine geldi. Paris’te Cuma günü meydana gelen terör saldırısının, jeopolitik gerginliğin ticareti etkileyeceği ve küresel büyümeyi yavaşlatacağı yönündeki endişeleri tetiklemesine ek olarak ABD’nin, gelişen piyasalardaki riskli varlıkları destekleyen sıfıra yakın seyreden faizi artırmaya hazırlanması, endeksin düşüşünde etkili oldu.

Manila’da Rizal Commercial Banking Corp. traderı Rafael Palma Gil, “Paris’e yapılan saldırı, terörün yükselişte olduğunu göstererek yatırımcının gerilmesine neden oluyor. Daha önce bu piyasa, ABD’nin faizleri artıracağı beklentisi nedeniyle zayıftı. Küresel resim zaten iyi görünmüyor ve bu saldırılar olumsuz piyasa algısını iyice güçlendiriyor” dedi.