anapara.com

Sıra ‘dolar’a mı geldi?..

Dolar, bugün yen karşısında 7 ayın en yüksek seviyesine ulaşırken yedi önemli para birimine karşı doların değerini izleyen ABD Doları endeksi ABD’deki olumlu ekonomik algının etkisiyle temmuz başından bu yana yaklaşık yüzde 4 yükseldi.

Endeks, yılın ilk dört ayındaki cılız performansın ardından dün 82,930’la bir yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Capital Economics’e göre, ABD para politikasının Avrupa’dan ve İngiltere’den farklılaşmaya devam edeceği beklentileri yatırımcıları ABD’de bir faiz artırımını fiyatlamaya yöneltecek olması nedeniyle dolar endeksini daha da yükseltebilir.

Capital Economics uzmanları, “Dolar, 2015 sonu itibarıyla euro karşısında daha da güçlenerek 1,25 dolar, sterline karşı 1,60 dolar ve 120 yen seviyesine gelecek,” dedi.

National Australia Bank’tan FX stratejileri eşbaşkanı Ray Attrill ise “Merkezi görüşümüz doların daha da yükselmeye devam edeceği yönünde. Eğer Fed bir sonraki toplantısında bir nebze daha şahin bir tutum benimserse yatırımcılar 2015’in ikinci yarısı yerine aynı yılın ikinçi çeyreğinde bir faiz artırımını fiyatlamaya başlayabilir. Bu bakımdan önümüzdeki Fed toplantısı potansiyel olarak yeni bir yükseliş rendi için katalizör rolü oynayacak,” dedi…