anapara.com

Bitcoin Nedir?

Bitcoin, dünyanın neresinde olursanız olun istediğiniz herkese kolaylıkla ödeme yapmanıza olanak tanıyan ilk dijital para birimidir. 3 Ocak 2009’da hayata geçirilen Bitcoin teknolojisi, dağıtımlı bir ağ üzerinden işler. Transfer işlemleri ve para oluşumu bu ağ üstünden yapılır. Bitcoin sisteminde kullanıcılar birbirlerine doğrudan transferler yapabilir. Bu da dağınık bir kayıt ve mutabakat sistemine kaydedilir, ismine ise Blockchain (blokzinciri) denir.

Bitcoin’le istediğiniz her şeyi satın alabilir, dijital paranızı dolar veya Türk Lirası gibi para birimleriyle takas edebilirsiniz.

Deneysel olarak başlatılan Bitcoin, belirli bir merkeze bağlı değildir. Bitcoin, yeni bir ödeme sistemi ve tamamen dijital bir para sağlayan bir konsensüs ağıdır.

Bitcoin fiyatını neler etkiler?

Piyasadaki arz ve talep koşulları Bitcoin’in değerini belirlemektedir. Bitcoin’e olan talepte bir artış söz konusu olduğunda fiyatı yükselmekte, tam tersi durumda ise fiyatta düşüş meydana gelmektedir.

Bitcoin’in önündeki en büyük tehditler nelerdir?

Bitcoin’in piyasa değerini etkileyen başlıca unsurları şöyle sıralayabiliriz; ülkelerin Bitcoin’e olan yaklaşımına bağlı mevzuat değişiklikleri, bireylerin Bitcoin’e olan istek, güveninin olumsuz yönde değişmesi ve teknik zorluklar.

Bitcoin’e yatırım yapılır mı?

Bitcoin fiyatları genellikle diğer bilindik yatırım araçlarına kıyasla daha hızlı değişmektedir. Dolayısıyla bu durum fırsat yarattığı gibi riskte yaratabilir.

Dünyanın en değerli 10 para birimi için TIKLAYIN!