anapara.com

Kıyafet alırken nelere dikkat edilmeli?

  1. İlk olarak hangi kıyafetlere ihtiyacınız olduğunu tespit edebilmek adına sahip olduğunuz giyeceklerin bir listesini oluşturmalısınız.

2. Kıyafet listesi oluştururken şu hususa dikkat etmelisiniz; işinize yaramayanları ayırıp, kaldırmalısınız.

3. Hangi giyeceklerinizin eksik olduğunu gözden geçirip, ihtiyaçlarınızı belirlemeli ve bu doğrultuda öncelik sırası yapmalısınız.

4. İhtiyaç duyduğunuz kıyafetlerin model, renk, kumaş cinsi vb. özelliklerine dikkat etmelisiniz. Modeli belirlerken sık giyebileceğiniz kıyafetleri baz alabilirsiniz.

5. Moda diye size yakışmayan ve sadece bir kere kullanacağınız şeylerin yanı sıra kolayca kombin edebileceğiniz kıyafetleri tercih etmelisiniz.

6. Satın alınacağınız kıyafetlerin her türlü renkle kolayca uyum sağlayabilecek olmasına özen göstermelisiniz.

7. Satın aldığınız kıyafetlerin çabuk yıkanabilen, dayanıklı, farklı mevsimlerde uzun süre giyilebilen, buruşmayan kumaştan üretilmiş olmasını gözden kaçırmamalısınız.

8. İç giyimde ise doğal liflerden üretilen ürünleri tercih etmelisiniz.

9. Kıyafet satın almadan önce pek çok mağazaya bakmalısınız. Böylelikle ürünleri kalite, model, fiyat, çeşit ve renk açısından karşılaştırma imkanına sahip olabilirsiniz. Bu da kaliteli ama uygun yerlerden alışveriş yapmanıza yardımcı olabilir.

10. İndirim dönemlerini takip etmeli, bütçenizi çok zorlamadan kıyafet alışverişi yapmalısınız.

11. Ölçü ve bedeninden emin olamıyorsanız satın alacağınız giyeceği mutlaka denemelisiniz. Eğer eve geldiğinizde aldığınız kıyafet üstünüze olmazsa tekrardan değiştirmek için mağazaya gitmek zorunda kalabilirsiniz.

12. Kıyafetlerin renk tonları, kumaşı, fermuar, dikişleri, düğme, astar vb. kısımlarını kontrol etmelisiniz. Ayrıca sökük, yırtık, tüylenme, renkte ton farkı olmamasına özen göstermelisiniz.

13. Alışverişlerinizde kıyafetlerde bilgi verici etiketleri inceleyerek kumaşın lif kompozisyonu ile uygulanacak bakım ve temizlik yöntemlerini satın almadan önce mutlaka öğrenmelisiniz.

14. Kullanmayacağınız ürünleri satın almamalısınız. Özellikle satış danışmanlarının ve alışverişe çıktığınız kişilerin kararınızı etkilemelerine izin vermemelisiniz.

15. Kıyafet alışverişlerinizde mutlak suretle fatura ya da satış fişi almalı ve bunu saklamalısınız.

16. Alışverişinizi aceleye getirmemeli ve mağazaların sakin olduğu zaman dilimlerini tercih etmelisiniz.

Kadınlar en çok neye para harcar? TIKLAYIN!