anapara.com

Konya Çimento – KONYA Hisse Senedi

KONYA ÇİMENTO SANAYİİ A.Ş. – KONYA

1954 yılında kurulan Konya Çimento Sanayii A.Ş., İç Anadolu bölgesinin ihtiyaç duyduğu çimento üretimini gerçekleştirmektedir. Konya Çimento’nun klinker kapasitesi yılda 1.500.000 ton, çimento öğütme kapasitesi ise yılda  2.150.000 tonluk üretimi ile hizmet vermektedir.

1989 yılında özelleştirme kapsamına alınan Konya Çimento’nun yüzde 39,8 oranındaki hissesi önce Kamu Ortaklığı İdaresine devredilmiş, daha sonra halka açılmıştır. 1991 yılında İş Bankası sahip olduğu Konya Çimento hisselerini blok satışla Fransız VICAT Grubuna devretmiştir. VICAT Grubu şu anda Konya Çimento’nun yüzde 81,88 iştirak payına sahiptir.

KONYA işlem kodu ile Borsa İstanbul’da işlem gören Konya Çimento’nun ana faaliyet konusu çimento ve klinker maddelerinin üretilmesi, yapılması, pazarlanması, alınıp satılması, ithal ve ihraç edilmesi, bu amaçla yurt içinde ve yurt dışında ticari ve sınai tesisler kurulması, bunların kiralanması, kiraya verilmesi, alınıp satılması, kurulmuş olanlara ortak olunması veya iştirak edilmesidir.

Konya Çimento, Borsa İstanbul’da BIST 100 / BIST TEMETTÜ / BIST Konya / BIST YILDIZ / BIST SINAİ / BIST 100-30 / BIST TÜM / BIST TAŞ, TOPRAK endekslerine dahildir.