Stres gerektiğinden fazla artacak

0
2697

Fed yöneticilerinden Daniel Tarullo, küresel ekonomideki değişiklere ayak uyduracak şekilde, bankaların finansal sağlıklarını ölçen stres testlerine yeni kriterler ekleyeceklerini söyledi. Boston’da konuşan Tarullo, Fed’in önümüzdeki dönemde bankaların maruz kalabilecekleri risklere daha yakından bakmak isteyeceğini, bankalardan bu konuyla ilgili daha derin bilgilendirme talep edeceklerini belirtti.  

NELER EKLENECEK?

Tarullo, kriz sırasında hızla satılan varlıklardan bankaların ne kadar etkilenebileceğine dair öngörülerin stres testlerine eklenecek kriterlerden biri olduğunu söyledi.  Eklenecek diğer bir kriter ise bankaların zor zamanlarda krediye ulaşmada güçlük çekip çekmediğini gösteren bilgiler. Tarullo, Fed'in stres testlerinin makro ihtiyatlı öğelerini geliştirmek için daha dikkatli davranacağını ifade etti. 

BANKALAR YETERLİ BİLGİ SAĞLAYAMIYOR

Tarullo, bankaların karşı karşıya oldukları risklerle ilgili bazı önemli bilgileri hala sağlayamadığını belirtti.  Fed yönetici,  bunun yönetim kurulları ile üst yönetimlerin zayıf gözetiminden ve sistem kontrolündeki zayıflıktan kaynaklandığını kaydetti. 

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.