Piyasalar Fed öncesi beklemede

0
2811

Stoxx Europe 600 Endeksi, madencilik ve otomotiv sektörü ile ilişkili hisse senetlerinin sıçramasıyla birlikte, erken işlemlerdeki kayıplarını azalttı. Glencore Plc hisseleri yüzde 11 yükseldi. Anglo American Plc'nin üretim kesintisiyle ilgili açıklamalarına, Çarşamba günü Freeport-McMoRan Inc.'de katıldı. Söz konusu hamlede, eriyen emtia fiyatlarıyla bağlantılı olarak nakit bulundurma endişesi etkili oldu.

Londra'da EFG Asset Management'dan Daniel Murray, “Sektör, finansallar açısından hala çok zayıf dakat bu hafta başlarında Anglo American'dan gelen haberler, kapasite düşürme anlamında sektöre yönelik olumlu işaretlerin ilki oldu. Şurası net ki fiyatlar istikrara kavuşmadan ve sektörde işler yoluna girmeden kapasitenin düşürülmesi gerekiyor” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Ağustos ayında görülen Çin kaynaklı en uzun satış dalgasıyla düşüşünü yedinci güne taşıyarak yüzde 0.5 azaldı. Endekste 14 günlük RSI göstergesi 30.5 seviyesine düştü. Bazı traderlar 30 seviyesini piyasanın sıçrayacağı sinyali olarak değerlendirdi.

Euro, Fransa'dan gelen işsizlik, enflasyon ve imalat haberleri sonrası dolar karşısında bir ayın en güçlü seviyesinden geri çekildi. Rus Rublesi yüzde 0.2 değer kazanırken, Hint Rupisi altı günlük düşüşünün ardından yüzde 0.1 yükseldi. Hindistan Merkez Bankası (RBI) Çarşamba günü, exchange-traded türev ürünler piyasasına, rupinin volatilitesi üzerindeki etkisini gözeterek “gerekli olursa” müdahale edeceğini açıklamıştı. Avustralya doları, işgücünün Kasım ayında 71,000 düzeyinde artış gösterdiği ve işsizlik oranının beklenmedik şekilde düştüğü yönündeki veri sonrası yüzde 1 değer kazandı.

Brent petrol, yüzde 0.2 değer kazanarak varili 40.19 dolar seviyesinden işlem gördü. Çarşamba günkü hükümet verisine göre, ABD'de Körfez Kıyısı boyunca ham petrol stokları Aralık 2012'en bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

Bakır, dünyanın en büyük halka açık metal üreticisi şirketi Freeport-McMoRan'ın üretim kesintisine ilişkin açıklaması ardından, Londra'da yüzde 0.1 yükselerek tonu 4,585 dolar seviyesinden alıcı buldu. Altın yatay seyrederek onzu 1074.38 seviyesinden işlem gördü. Gelecek haftaki Fed toplantısında borçlanma maliyetlerinde artırıma gidileceği yönündeki güçlü beklenti, faiz getirisi olmayan altının yatırımcı gözündeki albenisini azaltıyor.

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.