‘Dolar’ nereye koşuyor?

0
3239

Küresel piyasalar Irak'ta tırmanan iç savaşın risk iştahını olumsuz etkilemesiyle baskı altında kalırken, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının Musul'da rehin aldığı Türk vatandaşlarını hala serbest bırakmaması dolar/TL'de tekrar yükselişe neden oldu.

Bankalararası piyasada dolar açılışta 2,12'nin üzerine çıktı. Kur 2,12'ye yakın işlem görüyor. Dolar/TL'deki gerilemede beklentilere paralel gelen cari açık verisi ile öğleden sonra açıklanan ABD verilerinin gelişmekte olan piyasalarca olumlu algılanması da etkili olmuş ve kur 2,10 seviyesinin altını görmüştü.

Piyasalar Musul'daki gelişmeleri izlemeye devam edecek. Öte yandan Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, Gelişmekte Olan Piyasalar ve Geleceğin Finansal Altyapısı konferansında bir konuşma yapacak.

TEB Stratejisti Erkin Işık, "Irak'taki gelişmeler risk algısında baskı yaratmaya devam ediyor. Bugün ABD'de bazı veriler açıklanacak ancak ana odak konusu jeopolitik riskler olmaya devam edecek. Yurtiçinde TCMB Başkanı Erdem Başçı, bir etkinlikte konuşma yapacak ancak son dönemdeki gelişmelerin yarattığı belirsizlik nedeniyle 24 Haziran'da gerçekleştirilecek PPK toplantısında atılacak adıma ilişkin yorum yapmaktan kaçınacaktır" dedi

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.