Ve o kritik karar açıklandı

0
2644

Beklendiği gibi faizde bir artış gelmedi. Fed üyeleri 8'e karşı 2 oyla faizleri 'uzun süre' daha sıfıra yakın seviyede tutma planına sadık kalma kararı aldı.

İKİ KELİME DEĞİŞMEDİ 

Piyasalar bugünkü kararda özellikle "uzun süre" kelimesinin tekrarlanıp tekrarlanmayacağını yakından takip ediyordu. Fed'in bu ayki toplantısında da yine bu iki kelime kullanıldı. Fed'in faizleri uzun süre daha sıfıra yakın seviyede tutması ABD ekonomisine varlık alımlarının sona ermesinin ardından bu şekilde destek vermesi anlamına geliyor.

Dallas Fed Başkanı Richard Fisher ve Philadelphia Fed Başkanı Charles Plosser'ın faiz artışı yönünde oy verdiği açıklandı. Fisher, faizlerin planlanandan daha erken artırılması gerektiğine işaret ederken, Plosser'ın Fed'in faizi "uzun süre daha sıfıra yakın seviyede tutma" planına karşı çıktığı ifade edildi.

VARLIK ALIMI GELECEK AY SONA ERECEK

ABD Merkez Bankası, varlık alımlarını 10 milyar dolar azaltarak 15 milyar dolara indirdi. Bu şekide Fed'in 2009 krizinden sonra ABD ekonomisini canlandırmak adına başlattığı ve piyasalara likidite desteği sağlayan varlık alım programı gelecek ay tamamen sona ermiş olacak.

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.