Petrol fiyatları için 65 dolar senaryosu

0
2312

Yellen, Fed’in istihdam ve fiyat istikrarına ilişkin sorumluluklarını yerine getirebilme becerisinin küresel piyasaların kavranmasına bağlı olduğunu belirtti

Yatırım bankası JP Morgan, petrol fiyatları için tahminlerini ciddi şekilde düşürürken, OPEC´in Kasım ayı toplantısında üretimi kısma kararı almaması halinde fiyatın Ocak ayında 65 dolar/varil seviyesini görebileceğini bildirdi.

JP Morgan yayınladığı raporda, "Global ekonomide büyümenin beklentilerin altında kalmasının etkisi ile petrol piyasasında arzın talebi aşması, OPEC üyesi ülkelerin üretim kotalarını azaltmaları ihtiyacını artırıyor. Şu anda ana problem, OPEC üyesi ülkelerin Kasım ayı toplantısında üretim kısıntısı için büyük olasılıkla anlaşmaya varamayacak olmaları" ifadelerini kullandı.

JP Morgan, OPEC´in Kasım ayında üretim kotası azaltımı kararı almaması halinde petrol fiyatının 70 dolar/varil seviyesinin altına doğru hareket edeceğine ve Ocak 2015´de fiyatın 65 dolar/varil seviyesine ulaşacağına inanıyor.

Petrol fiyatlarında böyle keskin bir düşüşün OPEC için üretimi kısma konusunda iyi bir teşvik edici olacağını öngören JP Morgan, buna rağmen 2014 sonundan önce bir üretim kısıntısı kararı çıkmasını beklemediğini de vurguladı.

JP Morgan, petrol fiyatında bu düşüş beklentisine karşın, uzun vadeli petrol fiyatı tahminini 90 dolar/varil olarak koruduğunu da belirtti. 

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.