Bahçeli’den koalisyon yorumu

0
2554

Koalisyon konusunda kategorik itirazları olmadığını, sadece ilkeleri olduğunu ifade eden Bahçeli, AK Parti ile koalisyonu bu ilkeler doğrultusunda konuşabileceklerini söyledi.

Koalisyona talip her partinin bulunduğu pozisyondan, vazgeçilmez ilkelerine leke düşürmeden uzlaşmaya doğru adım atabilmesi gerektiğini kaydeden Bahçeli, "Azınlık hükümeti formülü sonuçsuzdur ve doğru değildir.

HDP’nin içinde yer alacağı veya destek vereceği her formül bizim dışımızda ve gündemimizde değildir. Yüzde 60’lık bloktan bahsediliyor. Bu bize göre boş laftır. Oranların toplamıyla hükümet kurulacaksa, ne ilkeye, ne ahlaka, ne de haysiyete ihtiyaç vardır. Mehmetçikleri, polisleri ve masum binlerce vatandaşımızı acımasızca katleden bir terör örgütünün siyasi kuryesiyle aynı blokta nasıl bulunuruz?" şeklinde konuştu. 

'KOALİSYONDAN KORKULMASI SAÇMA!'

Bahçeli, EtikHaber'e verdiği röportajda, 27 Avrupa Birliği (AB) ülkesinin 24’ünün koalisyonlarla yönetildiğini hatırlattı. Siyasal çatışmaların fedakarlık ve sorumlu siyaset anlayışıyla törpülendiğini kaydeden Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye’yi kimin yönettiğinden ziyade, nasıl yönetildiğini veya yönetilmesi gerektiğini konuşmadıkça, önceliğimize bunu almadıkça bir arpa boyu yol almamız kolay değildir. Sorun çözme kültürünün yaygınlaştığı ülke ve toplumlar uzlaşmaya daha yakın ve daha yatkındır. Ne var ki sorun çözme konusundaki ilkellikler, ikircikli tutumlar ne kadar yaygınsa uzlaşma o denli zor olmaktadır. Bir defa koalisyondan korkulması saçmadır."

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.