Yunanistan’dan onay çıktı

0
2471

Yunanistan Parlamentosu, Euro Bölgesi liderlerinin, hükümete "86 milyar euroluk üçüncü kurtarma paketi" karşılığında ön koşul olarak talep ettiği kapsamlı reform paketi ile ilgili kanun tasarısını kabul etti.

Parlamentoda saat 21.15'te görüşmelerine başlanan kanun tasarıları, gece yarısından sonra yapılan oylamada, hükümet ve muhalefet partilerinden 229 milletvekilinin ''evet'' oyuyla kabul edildi. 300 sandalyeli parlamentoda 299 milletvekilinin katıldığı oylamada, hükümet kanadından bazı milletvekilleriyle muhalefet partilerinden 64 milletvekili ''hayır'' oyu kullanırken, 6 milletvekili ise çekimser kaldı.

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, oylama öncesi parlamentoda yaptığı konuşmasında, pakette yer alan tedbirleri tasdik etmemesine rağmen başka alternatif olmadığını ifade etti. Tsipras, "Tedbirlere inanmıyorum .Fakat kabul etmek zorunda kaldık" dedi.

Yunanistan Maliye Bakan Euclid Tsakalotos da solun eski düşüncelerini kırması gerektiğini belirterek, "Aksi halde Yunanistan'ın geleceği olmayacak" ifadesini kullandı.

Tsakalotos, "Bir şey biliyorum. Eğer sol eski düşüncelerini kırmazsa, bu ülkenin geleceği olmayacak. Biz ülkenin içinde bulunduğu durumu abartmıyoruz. Şu an kreditörle yapılan anlaşmayı yargılamak için çok erken çünkü çoğusu Avrupa'da siyasi düzeyde ne olacağına bağlı. Gelecek birkaç yıl Avrupa test edilecek" değerlendirmesinde bulundu. kullandı.

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.