Blockchain’i kısaca tanımlayacak olursak; bir hesap hareketi kaydını, hesap defteri girişini ve bir blok zincirini temsil eden veri tabanıdır. Bu sistemde gerçekliğin koruma altına alınması için hesap hareketi dijital olarak imzalanır ve kimse bu kayda müdahale edemez. Böylelikle hesap defteri ve içindeki hesap hareketleri güvendedir. Blockchain, merkezi bir otoriteye gerek kalmadan güvenli bir şekilde defter işlemek adına ağ üzerinden her bir katılımcı için şifreleme kullanır.
Bitcoin’in temelinde yatan Blockchain devrim olarak nitelendirilmektedir. Blockchain teknolojisi Bitcoin ile sınırlı kalmıyor. E-ticaret, finans piyasaları, sağlık hizmetleri, online müzik, bağış sistemleri gibi pek çok alanda kullanım imkanı mevcuttur.
Global finans piyasaları işlem süreçlerini daha kolay bir hale getirmek amacıyla Blockchain kullanmayı hedefliyor. Ayrıca dünyanın en ünlü bankalarından Goldman Sachs de Blockchain’in her şeyi etkileyeceğini vurguluyor.
Yüzyılın keşfi olarak görülen Blockchain alt yapısı için çalışma yapan kuruluşlar ise şöyle; Goldman Sachs, Bank of America, NASDAQ, Citigroup, Credit Suisse ve Deutsche Bank.