Piyasaları ‘Çin’ çarptı…

0
2705

Piyasalarda Çin dalgası yaşanıyor. Asya borsaları Çin hisselerinde yaşanan değer kaybının hızlanması ve Çin öncülüğünde yaşanabilecek bir küresel ekonomik yavaşlama endişelerinin riskli varlıklardan çıkışları artırmasıyla beraber üç yılın en düşük seviyelerini gördü. 

Japonya'dan Endonezya'ya birçok yerde Çin hisselerinin güne sert düşüşlerle başlamasının ardından kayıplar artarken, hafta sonu emeklilik fonlarının hisse piyasalarına girmesine izin veren kuralların açıklanması da yatırımcılar üzerinde olumlu bir etki bırakmadı.

ÇİN BORSASINDA 7,5 YILIN EN KÖTÜ GÜNÜ

Shanghai borsası yüzde 8.5 kayıpla beş buçuk ayın en düşük seviyesine gerilerken, bu yılın kazançlarını da silmiş oldu. Çin borsası Şubat 2007'den bu yana en sert tek günlük düşüşü kaydetti. Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi de yüzde 4.6 gerileyerek üç yılın en düşük seviyesini gördü. Tokyo Nikkei endeksi de yüzde 4 geriledi.

ALMANYA'DA BORSA 7 AYIN DİBİNDE

Almanya'nın Dax Endeksi yüzde 3 gerileyerek Ocak'tan bu yana ilk defa 10,000 seviyesinin altına indi. FTSE Eurofirst 300 endeksi de 7 ayın en düşük düzeyine geriledi…

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.