Teknik olarak bu noktaya dikkat!

0
2608

Haftanın son işlem günü Çin’den sürpriz…

BIST 100 endeksi haftanın son işlem gününde 80.091 – 81.066 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 80.124 seviyesinde yüzde 0,16 değer kaybı ile tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,10 değer kaybederken, sanayi endeksi ise yüzde 0,59 değer kaybetti.

Haftanın son işlem gününde küresel piyasaların gündemi sakin olmakla birlikte, borsaların seyrinde Draghi konuşmasının etkileri sürdü. Cuma günü  Çin Merkez Bankası sürpriz bir müdahale ile ortaya çıktı. Çin Merkez Bankası, ekonomide derinleşen yavaşlamayı önlemek için, gösterge borç verme faizini ve bankalar için zorunlu karşılık oranını düşürdü. Gelen bu karar üzerine borsalarda alımlar hız kazandı. Bugün Euro Bölgesi’nde Almanya IFO iş ortamı güven endeksi verisi takip edilecek. ABD tarafında ise yeni konut satışları ve Dallas Fed imalat aktivite endeksi verileri izlenecek.

Yurtiçinde veri akışının sakin olduğu günde, Borsa İstanbul açılışta küresel borsaların pozitif seyrine iştirak etti. Ancak günün ikinci yarısında döviz kurlarında görülen yukarı yönlü hareketler endeksin kazançlarını geri vermesine neden oldu ve endeks haftanın son işlem gününü yatay negatif tamamladı. Döviz sepeti 3,05 seviyesine yerleşirken, 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi 10,13 seviyesinde gerçekleşti. Bugün yurt içinde kapasite kullanım oranı ve imalat güveni verileri izlenecek.

Teknik olarak endekste 80.000 seviyesi önem arz etmektedir. Endekste yükseliş denemelerinin devam edebilmesi için, 80.000 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmektedir. Bu kapsamda 81.500 ve 82.000 direnç seviyeleri ön planda yer alabilir. Endekste gevşeme görülmesi durumunda ise 79.000 ve 77.500 destekleri izlenecek destek seviyeleridir.

ALB Forex

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.