ABD borsaları Fed öncesi yükselişle açıldı

0
2543

Fed'in bu akşam açıklayacağı faiz kararı öncesinde ABD borsaları yükselişte. 2 günkü düşüş sonrası S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 arttı ve 2,069.13 puandan işlem gördü. Ağustos'ta gördüğü dip seviyeden bu yana yüzde 11 kadar yükselen endeks 4 yıldaki en iyi aylık yükselişine ilerliyor.

Londra merkezzli CMC Markets'te analist olan Jasper Lawler Apple'ın beklentilerin üzerinde gelen Apple karı cesaret verici olsa da Fed konusunda hala tereddütler olduğuna dikkat çekti. Lawler, "Fed'in nasıl bir açıklamaya yapacağını bilemiyoruz. Faiz artışı masadan büyük oranda kalkmış durumda, ancak Aralık ihtimalinin hala masada olduğunu söyleyebilirler" dedi.

Fed üyeleri geçen ayki Çin'deki yavaşlamanın küresel ekonomideki belirsizlikleri arttırdığını gerekçe göstererek faiz konusunda adım atmamıştı.

Trader'lar bu ay faiz artışına ufak bir ihtimal verse de Fed'den ekonominin sağlığı ve faizler konusunda işaretler arayacak. Bu hafta açıklanan ve beklentileri karşılamayan tüketici güveni ile yeni konut satış verileri de bu yıl bir faiz artışı beklentisini azalttı.

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.