Sultanahmet’te patlama!

0
2725

Sultanahmet Meydanı'nda saat 10.20 sıralarında dikili taşın yakınlarında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Bölgeye çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.

NTV'nin haberine göre en az 10 ölü olduğu belirtiliyor. Olayda çok sayıda kişi yaralandı. DHA ve İHA, olay yerinde ölüler olduğu bilgisini geçti.

Hastanelere kaldırılan yaralılardan bazılarının durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Patlamanın nedeni hakkında ise henüz net bir bilgi yok. Canlı bomba iddiası da teyit edilemedi.

BOMBA İMHA EKİPLERİ BÖLGEDE

Polis ekipleri patlamanın meydana geldiği bölgeye kimse yaklaştırılmıyor. Olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

İkinci bir patlama olabileceği ihtimali sebebiyle bomba imha ekipleri de bölgeye geldi. Olay yeri geniş bir abluka altına alındı.

'YAKLAŞMAYIN' UYARISI

Patlamanın sebebi araştırılırken, polis ekipleri sık sık anonslar yaparak, alana kimsenin yaklaşmaması için halkı uyarıyor. Güvenlik çemberi genişletiliyor.
Bir polis helikopteri de sürekli alanın üzerinde dolaşıyor.
Görgü tanıklarının ifadesine göre, patlama çok şiddetliydi. Turistler ve esnaf büyük bir korku yaşadı.
Patlamanın Kartal, Kadıköy, Taksim, Beşiktaş, Çağlayan, Eyüp, Sirkeci, Fındıklı ve Kasımpaşa gibi İstanbul'un pek çok ilçesinden duyulduğu belirtiliyor.

ALMAN TURİST KAFİLESİ ARASINDA PATLATILDI

Cumhuriyet muhabiri Ali Açar, canlı bomba saldırısıyla gerçekleşen patlamanın Alman turist kafilesi arasında gerçekleştiğini bildirdi.

EN AZ 10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valiliği, Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamada 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimiz Fatih İlçesi'nde saat 10.15 sularında bir patlama meydana gelmiş olup patlama neticesinde ilk belirlemelere göre 10 ölü 15 yaralı olduğu tespit edilmiştir. Patlamanın nedeni, patlayıcının cinsi, olayın fail veya failleri hakkında incelemeler sürdürülmektedir." denildi.

YARALILAR HASEKİ VE SAMATYA HASTANESİ'NE GÖTÜRÜLDÜ

Patlamada yaralananlar Haseki ve Samatya Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Haseki'ye götürülen 5 yaralıdan bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

BİR METRE ÇUKUR

Patlamanın gerçekleştiği Dikilitaş'ta 1 metre kadar çukur oluştuğu öğrenildi. Patlamanın çevre ilçelerden de duyulduğu ve patlama şiddetinin oldukça fazla olduğu bilridildi.

POLİS GÜVENLİK ÇEMBERİNİ GENİŞLETTİ

Polis patlamanın olduğu bölgedeki güvenlik çemberini genişletti ve bölgede bulunan vatandaşları Çemberlitaş'a yönlendirdi. Güvenlik çemberinin Kapalıçarşı'ya kadar genişletilmesi söz konusu

GÖRGÜ TANIĞI: CANLI BOMBAYDI

Sultanahmet Meydan'ındaki olayı anlatan bir görgü tanığı ise patlamanın bir canlı bombanın yarattığını iddia etti.

POLİS'TEN İLK AÇIKLAMA

Patlama ile ilgili güvenlik güçlerinden ilk açıklama geldi. Polis, patlamanın bir canlı bomba tarafından gerçekleştirildiği ihtimali üzerinde duruyor.

Bu arada, Beyazıt-Eminönü arasındaki tramvay seferleri durduruldu. Sultanahmet Meydanı çevresi araç trafiğine kapatıldı. 

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.