Piyasalar temkinli

0
2747

Asya hisse senetleri, ABD hisse senetlerinde dün görülen sıçramanın ardından, üç yılın en düşük seviyesinden toparlandı. Kazançlar, petrol fiyatlarının yeniden varil başına 31 doların altına inmesi ile birlikte durgundu.

Tokyo'dan Taipei'ye, hisse senetleri haftalık kayıplarının bir kısmını geri aldı. ABD endeks vadeli kontratları, petrolde kayıpların yeniden başlaması ile birlikte geriledi. Çin Merkez Bankası (PBOC), yuanda 2016 yılının ilk haftasındaki düşüşlerin küresel finans piyasalarında sarsıntı yaratmasının ardından, para birimine destek sağlamak için Hong Kong'da müdahalelerde bulundu. Batı Teksas petrolü (WTI) yüzde 1.2 geriledi ve Avustralya tahvilleri değer kaybetti.

ABD hisse senetleri dün, St. Louis Fed Başkanı James Bullard'ın enerji fiyatlarındaki düşüşün enflasyon beklentilerini düşürebileceğini söylemesi ve bunun da faiz artırımlarına ilişkin beklentileri zayıflatmasından destek bularak güçlü yükseldi. Küresel hisse senetlerinin değeri, petrol fiyatlarındaki güçlü düşüşler ve Çin'in piyasaları ve yavaşlayan ekonomiyi yönetemeyeceği yolundaki endişelerin etkisi ile 5 trilyon doların üzerinde eridi. MSCI Asya Pasifik Endeksi son seansta Kasım 2012'den bu yana en düşük seviyesine geriledi ve üst üste ikinci haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi.

Wellington'da Craigs Investment Partners'ın özel varlık araştırma müdürü Mark Lister, "Piyasalarda bir miktar yükseliş görmemize karşın, halen durumun düzeldiğini söyleyemem," dedi ve Çok fazla belirsizlik ve risk var. Petrol taban seviyelere yakın seyrederken, Çin'den gelen haberler kötüleşmeye devam ediyor ve halen jeopolitik riskler devam ediyor. Seçici yatırım fırsatları var, ancak onun kadar da risk var"şeklinde görüş bildirdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 11:15'te yüzde 0.4 yukarıda seyrediyordu.

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.