Peki piyasalar nasıl etkilenecek?

0
3092

Rehin alınan grubun sağlık durumlarının iyi olduğu ve konsolosluk binasından IŞİD karargâhına götürüldükleri belirtildi.

Musul’da yükselen bu tansiyonun ekonomiye etkisini değerlendiren Altın ve Para Piyasası Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, yaşanan bu olayların, ekonomiye ciddi etkisi olmayacağı kanaatinde olduğunu kaydetti.

"EKONOMİ BİRAZ DAHA TEMKİNLİ SEYİR İZLEYEBİLİR”

Türkiye’nin başına gelen bu durumların, Amerika’nın da başına geldiğini söyleyen Yıldırımtürk “Bölgedeki jeopolitik gerginlikler, ekonomiyi çok fazla etkilemez. Ama borsada alım yapmak isteyenler, olayların seyrini görmek isteyebilir. O bakımdan, biraz daha temkinli davranabilirler. Pozisyonlar zaten alınmış durumda. Bu durum, sadece mevcut pozitif ayrışmayı törpüleyebilir, biraz daha temkinli seyre dönebilir.” şeklinde konuştu.

“ALTININ YÜKSELİŞİ BUGÜN DE AYNI SEVİYELERDE”

Birdenbire ekonomiyi bozacak, alt üst edecek herhangi bir şey beklemek yanlış olur. Bu bölgede jeopolitik gerginlikler bir süreden beri -gerek Kuzey Irak gerekse Suriye konuları- çok fazla fiyatlanmıyor, ifadelerini kullanan Mehmet Ali Yıldırımtürk, bir tek jeopolitik gerginlik olarak Kırım’ın ilhakı fiyatlanmıştı, o da çok uzun sürmedi. Çünkü olay, sıcak bir çatışmayla değil ekonomik yaptırımla çözülecekti. Karşımızda Irak’la ilgili bir hükümet sorunu değil, terör sorunu var. O bakımdan, bunun öncelikle hem altın hem döviz şartlarını çok fazla etkileyeceği kanaatinde değilim. Altının dünkü yükselişinin bugün yine aynı seviyelerde kaldığını görüyoruz, diye konuştu.

“PİYASALAR, FAİZ İNDİRİMİYLE İLGİLİ GELİŞMELERİ BEKLİYOR”

Önümüzdeki günlerde Amerikan Merkez Bankası (FED)’nın toplantısı olduğunu hatırlatan Yıldırımtürk, “Ayın 24’ünde, Türkiye Merkez Bankası toplantısı da var. Ama onun öncesinde pazartesi günü, Merkez Bankası Başkanı Sayın Erdem Başçı’nın Konya Ticaret Odası ve Sanayi Odası’nda bir sunumu var. En son faiz indirimiyle ilgili gelişmelere dair sinyaller gelecek, piyasa bunu bekliyor. Kısacası, bugünkü bu olayın, gelişmeleri çok olumsuz etkileyeceği kanaatinde değilim.” açıklamalarında bulundu.

PAYLAŞ
Sonraki İçerikBorsalar karar veremiyor

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.