DOLARDA YENİ ZİRVE: 2,4472

0
2302

Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta 75 baz puana ulaşabilecek erken faiz indirimine gidilebileceği beklentisi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklamaları sonrası dolardaki küresel değer kazancı ile dolar/TL 2.44'ü geçerek yeni tarihi zirveye yükseldi.

DOLAR 2,50 TL OLUR MU?

Bankacılar TL'deki değer kaybını Rusya'nın faiz indiriminin gelişmekte olan ülke ara birimleri genelindeki satışları da tetiklediğini belirttiler. Rusya Merkez Bankası bugün politika faizini sürpriz bir adımla yüzde 17'den yüzde 15'e indirdi.

DOLAR NE KADAR?

Bir diğer taraftan ise bankacılar son günlerde TL'nin dolar karşısında diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden daha çok değer kaybetmesi siyasilerin talepleri ardından TCMB'nin erken bir faiz indirimi yönündeki istekliliği olduğunu belirtiyorlar.

Ancak TL bugün diğer para birimlerinden negatif ayrışmadı. Ekonomistler ise enflasyonda beklenen düşüşün faiz indirimlerini meşrulaştırdığını ancak hükümetten gelen açıklamaların Merkez Bankası'nın kredibilitesine zarar verdiğini, TCMB'nin kararları ekonomik nedenlerle alınmış olsa bile artık dışarıdan böyle görünmediğini belirtiyorlar.

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.