O tarih geldi…

0
3564

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 9 Temmuz'da 63. Hükümeti kurma görevi verilen Davutoğlu, bu görevi devraldıktan sonra sırasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile görüştü.

Bu görüşmelerde, Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu, koalisyon kurmak amacıyla görüşmelere başlama kararı alırken, daha sonra AK Parti ve CHP heyetleri, 5 ayrı oturumda, 35 saat süren istikşafi görüşmelerde bulundu. İstikşafi görüşmelerin tamamlanmasının ardından, Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos'ta ikinci kez bir araya geldi. 13 Ağustos'ta bir kez daha görüşen iki lider arasında ortak hükümet kurma konusunda anlaşma sağlanamadı. Davutoğlu, bunun üzerine, aynı gün MHP ile temasa geçti. Ahmet Davutoğlu'nun randevu talebine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den olumlu yanıt gelirken, görüşmenin 17 Ağustos Pazartesi günü saat 14.00'te yapılması kararlaştırıldı. 

DAVUTOĞLU, ÇOK SEÇENEKLİ TEKLİFLE GİDECEK

Başbakan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bugün yapacağı görüşme öncesinde partisinin MHP heyetiyle çalışmaları gözden geçirdi. İki partinin ortak ve uzlaşabileceği noktalara dikkat çekmesi öngörülen Davutoğlu'nun, görüşmede, "ortak ve uzlaşılan konular çerçevesinde hükümet kurmak veya seçime gitmek de dahil birçok seçeneği" gündeme getirmesi bekleniyor.

KOALİSYON İÇİN 4 ŞART

MHP kaynakları ise, AK Parti ile koalisyon için 4 şart sıraladı. MHP lideri Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu'nu topladı.1 saat süren toplantının tek gündem maddesi, koalisyondu. MHP kaynakları, kritik görüşme öncesinde koalisyon için şartlarını tekrarladı.MHP, olası seçim hükümeti ya da azınlık hükümetine destek önerilerine sıcak bakmadığını belirterek; çözüm sürecinin tamamen bittiğinin açıklanması, 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk soruşturmalarının yeniden açılması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasal sınırlara çekilmesi şartlarıyla koalisyonu gündeme alabileceğini belirtiyor.MHP'nin koalisyon için öne sürdüğü bir diğer şart ise Anayasa'nın ilk dört maddesinin değiştirilmemesi.MHP, erken seçim için de teşkilatlarını harekete geçirdi. Bahçeli'nin talimatıyla MHP'nin ilkelerinin ve aldığı kararların partililere ve halka anlatılması istendi…

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.