Türkiye'nin 2014 sonundaki bütçe açığının 1,2 seviyesine ineceğını belirten Zeybekci, şunları kaydetti:
"Türkiye 1 yıldan beri 28 AB üyesinin 25'inden daha iyi bir şekilde borçlarının milli gelire oranına sahip. Kim isterse istesin bu ülkede asla ve asla kriz çıkmaz ve çıkmayacak. Çünkü artık bu milletin adamları ve hizmetkarları var. 2002 yılına kadar Türkiye'ye gelen doğrudan yabancı yatırım 14 milyar dolar. Şu anda bu rakam 150 milyar dolara ulaştı. Bu yatırımın yüzde 70'i AB ülkelerinden geliyor. Artık yazacakları felaket senaryosu kalmadı, hayallerini zorluyorlar. Ama emin olun Türkiye yoluna devam edecek. Önümüzdeki dönemde bütün ümit ve beklentilerimizde pozitif yolumuza devam edeceğiz."
Türkiye'nin 19 çeyrekten beri ortalama 5,8 büyüdüğünü aktaran Zeybekci, şöyle konuştu:
"Ülkemiz, Orta Vadeli Program'daki bütün hedeflerine ulaştı. İhracatta istediğimiz hedefi belki biraz yakalayamayacağız gibi duruyoruz ama en önemli göstergelerden biri ihracatın ithalatı karşılama oranında geçtiğimiz ekim sonu itibariyle yüzde 68'lik seviyeye geldi. Hizmet, turizm ve yurt dışı müteahhitlik gelirlerimize baktığımızda Türkiye çok başka bir yere gidiyor. Dünyadaki finans kuruluşları, IMF ve Dünya Bankası, 'Türkiye bu hedefi tuttursun, biz ayakta alkışlayacağız' dedi. Türkiye ilk defa krizler hariç ihracatını artırarak ithalatını düşürmeyi başardı. İnşallah Türkiye cari açıkta yüzde 6,4 hedefini çok daha aşarak yüzde 5,6 seviyesine 2014 yıl sonu itibariyle düşürecek."
Zeybekci, Türkiye'nin cari açığını önceki yıla oranla bu yıl yüzde 35 oranında aşağıya çekti. Ortaya çıkan rakamların, "Türkiye'nin namerde muhtaç olmaması" anlamına geldiğini vurgulayan Zeybekci, cari açığın yüzde 5 seviyesinin altına inmesini halinde ise artık hiçbir şeyden kaygı duyulmayacağını kaydetti.
Türkiye ile ilgili felaket senaryolarını ortaya koyulduğunu savunan Zeybekci, "Çünkü Türkiye fazla olmaya başladı. Ülkemiz 2013 Mayıs ayında AB ortalamasının çok daha altında bir faiz oranına geldi. Reel anlamda sıfır ama yüzde 4,6 faiz oranlarına geldi. IMF'ye 50 yıllık borçlarını kapattı. 2 nükleer santralin inşaatına başladı. 1. tüp geçidini bitirdi, 2'ncisine de başladı. Türkiye, dünyanın en uzun köprüsünü Marmara Denizi'ne yapmaya başladı. Bugün dünyada kültür coğrafyası dediğimiz ecdadımızın bize emanet ettiği bölgelere yaptığımız yardımlarla, milli gelirine oranla dünyada bir numaralı bağışçı ve yardımcı ülke haline geldik" ifadelerini kullandı.
Ülkenin artık çok farklı boyuta geçmeye başladığını dile getiren Zeybekçi, Türkiye'nin edilgen bir ekonomiden etken bir ekonomiye geçmeye başladığına dikkati çekti.