Dolar Fed öncesi yükselişte

0
2867

Dolar, politika yapıcıların faiz artırtımına gitme ihtimalinin yüksek olduğu Fed toplantısı öncesi haftalık kazancına yöneldi. Enerji hisseleri petrol ve emtia fiyatlarıyla düşerken, zayıf yen Japonya hisse senetlerini destekledi

DOLAR NE KADAR? TIKLAYIN!

Dolar, sıfıra yakın faiz dönemini sonlandırması beklenen Fed toplantısı öncesi 16 önemli paranın 12'si karşısında yükseldi. Hammadde şirketlerinin hisse senetleri, ABD ham petrolünün düşüşünü altıncı güne taşımasıyla kayıplarını genişletti. Çin hisse senetleri değer kaybetti ve Fosun International Ltd tahvilleri yönetim kurulu başkanına ulaşılamadığı yönündeki haberlerle düştü.

New York'ta Mizuho Bank Ltd. Keisuke Hino, “Petroldeki kayıplar, petrol üreticilerinin ve gelişen piyasaların paralarında satışa neden oldu. Bu algı, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek Fed toplantısı öncesi değişecek gibi görünmüyor” dedi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlere göre, Cuma günü ABD'den gelecek perakende satışlar ve üretici fiyatları verileri muhtemelen Kasım ayında güçlü büyümeye işaret edecek. Traderlar, 16 Aralık'ta Fed tarafından açıklanacak olası bir faiz artırımına yüzde 76 ihtimal veriyor. OPEC'in üretim hedefi uygulmasını kaldırmasından bu yana petrol fiyatlarına görülen düşüş finans piyasalarını tedirgin etmişti.

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.