Banka faizi Nedir?

Günümüzde de faizi bankalar sermayenin karı, yatırımcılar ise yatırım aracından elde ettikleri gelir olarak görmektedir.

0
4995

Banka nedir?

Kökeni İtalyancadan gelen banka; kasalarında değerli belge, para ve eşya saklayan, faizle para alıp, verilebilen bir kurumdur.

Banka faizi nedir?

Bank faizine değinmeden önce ilk olarak faizin tanımını yapalım. Ekonomi biliminde iki şekilde ifade edilen ve kökeni Arapçadan gelen faiz; ilk olarak borç anlaşması satışının ardından sağlanan gelir. İkinci olarak da üretim amaçlı elde edilen sermayenin gelir oranı tanımlanır. Günümüzde de faizi bankalar sermayenin karı, yatırımcılar ise yatırım aracından elde ettikleri gelir olarak görmektedir.

Bankalar kredilerde belirli faiz oranları uygulamaktadır. Bu krediler nakdi ve gayri nakdi olmak üzere ikiye ayrılır. Nakdi kredi bankalar tarafından belirli bir süre sonunda vade- faiziyle beraber geri alınmak kaydıyla tüzel ve gerçek kişilere verilen paradır. Gayri nakdi kredi ise; bankaların gerçek kişi veya bir tüzel kişi lehine kefalet ve garanti vererek de kredilendirme yapmasıdır. Bankaların uyguladıkları faiz oranları kredi türüne göre değişmektedir. Dolayısıyla kredi başvurusu yapmadan önce banka faiz oranlarını iyice araştırmalı ve bu doğrultuda kredi başvurusunda bulunmalısınız.

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.