Morgan TL’de temkinli

0
2977

Morgan Stanley, potansiyel yapısal reformlar, asgari maaş zammı ve turizmdeki gelişmeleri değerlendirdiği Türkiye strateji raporunda Türk Lirası ve tahvillerinde temkinli duruşunu koruduğunu söyledi.

Morgan Stanley, Türk lirasında zayıflığın devam edeceği görüşünü korurken, TL'nin benzerlerine göre düşük performans göstereceğini düşünüyor. Morgan Stanley, asgari maaş zammının da desteğiyle enflasyonun artmakta olması nedeniyle reel faiz oranının göreceli olarak düşük seviyelerde kalmasının TL'nin rekabetçiliğini kötü etkilediğini söylüyor.

Morgan Stanley raporunda, "Yapısal reformların inandırıcılığının düşük olması, cari açığın genişleyeceğine dair beklentiler ve ortaya çıkmakta olan mali riskler nedeniyle, devlet tahvili faizlerinde spreadlerin daha da genişlemesi gerektiğini düşünüyoruz." denildi. Morgan Stanley Türkiye devlet tahvilleri için "ağırlığı azalt" tavsiyesini korudu.

Raporda "Yıl başından bu yana Gelişmekte Olan Ülke hisse senetlerine göre daha yüksek performans gösteren Türkiye hisse senetleri, değerlemelere göre halen 5 yıllık medyanın altında  seyrediyor." ifadesi yer aldı.

Morgan Stanley, geçtiğimiz aylarda finans sektörü şirketlerinde olumlu kar oranı revizyonlarına rağmen, finans dışı sektörlerdeki şirketlerin finans sektörü şirketlerine göre yıl başından bu yana daha iyi performans gösterdiğini belirtti.

Morgan Stanley, enflasyonun yükseleceğine dair görünüm, asgari maaş zammı ve turizm sektörü gelirlerindeki düşüş nedeniyle tüketici ürünleri sektörü hisselerinin Türkiye hisse senetleri arasında en beğenilen tercih olduğunu söyledi. Morgan Stanley, tüketici ürünleri sektörünün ardından sırasıyla bankacılık, sanayi ve telekom sektörünün beğenildiğini belirtti.

Morgan Stanley, turizm gelirlerindeki düşüşün GSYİH'yi yüzdelik bazda 0.6 puan olumsuz etkileyeceğini tahmin ediyor. Morgan Stanley tahminine göre, "turizm gelirlerindeki düşüş cari açığın GSYİH'ye oranını 0.6 puan düşürecek ve GSYİH büyümesinde de aynı oranda etkiye sahip olacak".

Öte yandan, asgari maaş zammının ekonomik büyümeye 0.5 puan enflasyonaysa 1 puan katkısı olması bekleniliyor.

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.