Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu (Tefas), yalnızca tek bir yatırım hesabı ile özel şartlardan sorumlu olmadan, yatırım fonları hariç olacak şekilde yatırımcıların elektronik bir platform üzerinden ek bir ücret ödemeden fon alım ve satım işlemi yapmasını amaçlayan dijital platformun adıdır.
Sermaye Piyasası Kurulu’nun izniyle oluşturulan aynı zamanda sermaye piyasasında faaliyette olan bütün yatırım fonlarına erişme imkanı veren TEFAS işlem platformu kurumsal ve bireysel yatrımcıların buluştuğu elektronik bir mecradır.
TEFAS’ı kimler kullanabilir
TEFAS yatırım fonu işlem platformunu, SPK’dan yetki belgesi olan tüm banka, aracı kurum, yatırım hesabı olarak portföy yönetim şirketleri, yerli ve yabancı yatırımcılar kullanabilir.
TEFAS’ı kullanmak için ne yapmak gerekiyor?
TEFAS işlem platformunu kullanabilme kriterlerini taşıyan tüm kurumsal ve bireysel yatırımcıların portföy yönetim şirketlerinde yatırım hesabı açtırmaları yeterlidir. Yatırım hesabını açtıktan sonra yatırım fonu alım satım işlemi yapmaya başlayabilirsiniz.
TEFAS platformunda işlem yapmaya başlamadan önce platformda yer alan yatırım fonları hakkında Fon Bilgilendirme Platformuna girerek bilgi toplamanız önemlidir. Fon Bilgilendirme Platformu üzerinden yatırım fonlarının karşılaştırmalı olarak performansları, alım-satım saatleri, yönetim ücretleri, işlem kısıtlamaları ve faiz ile altın borsa endeksi gibi yatırımınıza yararlı olacak ilişkin bilgilere ulaşabilirsiniz.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Nedir için TIKLAYIN!
TEFAS hakkında
İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (Takasbank) bünyesinde kurulan Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu olan TEFAS 9 Ocak 2015 tarihinde hizmet sunmaya başladı. TEFAS sistemine 252 fon 175 kurum üyedir. Ayrıca yatırımcılar hesapları hangi kurumda olursa olsun, yeni bir hesap açmaya gerek duymaksızın, hesabının bulunduğu dağıtım kuruluşlarının doğrudan merkez ve şubeleri ile internet şubeleri üzerinden TEFAS’ta işlem yapabilmektedir.