‘2015 ortasına kadar artış yok’

0
2654

Fed Başkanı Janet Yellen, ABD Merkez Bankası'nın kararının ardından basın toplantısı dÜzenledi. Yellen konuşmasında faiz artışı için net bir tarih vermezken, 2015 ortasında olabileceğinin sinyalini verdi.

Yellen şunları söyledi:

"Yeni ileriye dönük yönlendirme politikada değişikliği temsil etmiyor. Sözlü yönlendirmede değişiklik ekonomideki ilerlemeden kaynaklanıyor. Düşük petrol fiyatları kısa vadede enflasyonu aşağı çekecek, istihdamdaki büyüme güçlü.

'NORMALLEŞME BİRKAÇ TOPLANTIDA BAŞLAMAZ'

Para politikasında normalleşmenin gelecek birkaç toplantıda başlaması muhtemel değil. Faizlerin baharda artması olası değil, bu ekonomiye bağlı. FOMC katılımcılarının neredeyse tamamı 2015'te faiz artışı bekliyor.

'BAZI ÜYELER 2015 ORTASI UYGUN DEDİ'

Faizin 2015 ortasında artması gelecek verilere bağlı. Bazı üyeler faizin 2015 ortasında artması için şartların uygun olabileceğini ifade etti. Piyasalar faiz artırımının zamanlamasına odaklı ancak önemli olan faizlerin izleyeceği yol.

'ENFLASYONDAN EMİN OLMAMIZ GEREKİYOR'

Para politikasında normalleşmeye başlamadan önce enflasyonun yükseleceğinden emin olmamız gerekiyor. Petrol fiyatlarındaki düşüşün ABD için pozitif olduğunu düşünüyoruz." 'RUSYA AB'Yİ DAHA FAZLA ETKİLEYECEK' Yellen, Rusya ekonomisindeki kötüleşmenin ABD'ye etkisinin çok sınırlı olacağını, AB'yi daha fazla etkileyeceğini ifade etti. Fed, yılın son toplantısındaki açıklamasında faiz artışı için sabırlı davranacağını belirtmişti.

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.