1. Kredi kartınızın limitini gelir akışınıza göre belirleyin. Örneğin; maaşınız 2 bin TL ise, 4 bin TL değerinde bir limitiniz olmamalı!
2. Kartın son ödeme tarihini de gelirinize göre ayarlayın ve bu tarihi sakın ama sakın unutmayın. Eğer unutursanız bunun size ekstra masraf olarak döneceğini bilin!
3. Son ödeme tarihi sürekli aklınızdan çıkıyorsa kredi kartınız için bankanıza otomatik ödeme talimatı verin ve ödemeleri hesabınızdan kontrol edin.
4. Limitiniz doğrultusunda ihtiyacınızdan fazla harcama yapmayın. Alışverişe çıkmadan önce mutlaka ihtiyaç listesi oluşturun ve bu listenin dışına çıkmayın. Limitinizi geçmeniz durumunda ise limit aşımı ücreti ödemek zorunda kalabilirsiniz!
5. Karttan nakit çekildiğinde günlük faiz uygulandığını göz ardı etmeyin!
6. Kredi kartının ikiden fazlasının limitlerini ve ödeme tarihlerini takip etmek zor olabilir. Dolayısıyla kontrol edebileceğinizden daha fazla kredi kartı kullanmayın!
7. Kullandığınız kredi kartının yanı sıra piyasadaki diğer kredi kartlarının nakit kredi faizlerini takip edin.
8. Kart şifrenizi kimseyle paylaşmayın ve hiçbir yere not etmeyin!
9. Kredi kartınızı cüzdanınızın sürekli aynı yerinde muhafaza edin! Olası bir çalıntı durumda kartınızın yerinde olmadığını hemen fark edebilirsiniz.
10. İnternet alışverişleriniz için güvenilir siteleri tercih edin ve sanal kart kullanın. Sanal kartın internet dolandırıcılığına karşı koruma garantisi bulunuyor.
11. Alışveriş yaparken mutlaka kredi kartınızın yanınızda pos makinesinden geçirilmesine dikkat edin.
12. Herhangi bir kayıp ve çalıntı riskine karşı bankanızın çağrı merkezi numarasını rehberinizin sık kullanılanlar kısmına ekleyin ve böyle durumlarda neler yapacağınızı önceden araştırın. (Genellikle bankalar çalıntı ve kayıp olaylarında kredi kartını talimat doğrultusunda kullanıma kapatıyor.)