USAŞ Yatırımlar Holding – USAS Hisse Senedi

0
5728

USAŞ YATIRIMLAR HOLDİNG A.Ş. – USAS

Türk Hava Yolları ve diğer yabancı havayollarına hizmet veren bir kamu kurumu olarak Uçak Servisi A.Ş. unvanıyla faaliyet gösterdikten sonra 1989 yılında yüzde 70 hissesi SAS Service Partner’a satılarak özelleştirilen USAŞ Yatırımlar Holding A.Ş., Işıklar Holding çatısı altında faaliyet göstermektedir.

USAŞ’ın iştirakleri arasında çimento sanayinin öğütücü eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla 1976 yılında Kırşehir’de kurulmuş olan Çemaş Döküm Sanayi A.Ş., Çemaş’a bağlı ortaklığı Niğbaş Niğde Beton Sanayi ve A.Ş. ve Çemaş’ın bir diğer bağlı ortaklığı Özışık İnşaat ve Enerji A.Ş. yer almaktadır.

USAS işlem kodu ile Borsa İstanbul’da işlem gören USAŞ, sınai, ticari ve hizmet sektöründe faaliyet gösterecek müesseseler kurmak, mevcutlara iştirak etmek veya devir almak, her türlü ticari ve sınai faaliyette bulunmak, Sermaye Piyasası Kanununda tanımlanan yatırım hizmetleri ve faaliyetleri niteliğinde olmamak şartıyla, sermaye ve yönetimine katıldığı kurulmuş veya kurulacak sermaye şirketlerinin yatırım, finansman, organizasyon ve yönetim meselelerini birlikte veya toplu bir bünye içinde çözmek, riski dağıtmak, ekonomik dalgalanmalara karşı yatırımların güvenliğini sağlamak ve böylece sermaye ve yönetimine katıldığı şirketlerin gelişmelerini ve sürekliliklerini temin etmektir.

USAŞ, Borsa İstanbul’da BIST HOLDİNG VE YATIRIM / BIST TÜM / BIST İstanbul / BIST ANA / BIST MALİ / BIST 100 endekslerine dahildir.

GÖRÜŞLERİNİZİ PAYLAŞIN, YORUM YAPIN:

Yorum Yapın:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.